HIDROLIZA – Jedinstveno u HR

by | Apr 21, 2024 | Bazeni

NAJKVALITETNIJI SVJETSKI UREĐAJ – potpuno ekološki proizvod – za bazensku vodu bez kemikalija

Ulaganje u bazen je više od samog plaćanja velikih investicija za instalaciju. Riječ je o ulaganju u stručne graditelje bazena koji mogu oživjeti vaše snove i ideje.

HIDROLIZA S IONIZACIJOM SREBROM I BAKROM

Jedini sustav na tržištu koji može raditi sa slatkom vodom i bez proizvodnje klora.
 Ne dozvoljava razvoj alge i bio filma
 Pročišćava vodu (H20) s vlastitim komponentama H i O.
 Bakar (Cu) i srebro (Ag) ubijaju alge i bakterije. Čuva vodu čistom godinama.

Tehničke specifikacije:
Načelo djelovanja oksidacije hidrolize temelji se na sposobnosti bakra (Cu + +) i srebra (Ag +), kao flokulanta i  baktericida , a sustav hidrolize za proizvodnju kisika, ozona i vodikova peroksida ( vodikov peroksid se koristi za ubijanje legionarske bolesti ). Zajedno, te komponente omogućuju potpunu obradu vode na osnovi oksidacijske flokulacije  bez upotrebe ikakvih kemikalija.

U vodi s niskom vodljivosti (od 500 mS), lokalno se automatski proizvodi hidroksid, ozon, vodikov peroksid i kisik, za dezinfekciju vode. Sustav također sadrži bakreni / srebrni ionizator. Nema potrebe dodati sol. Međutim, sustav može raditi s > 1 gramom soli / litri kako bi se proizvelo više klora. Koncentracija soli može biti u rasponu od 0 do 100 grama NaCl / litra. Hidroliza razgrađuje molekule vode (H2O) u H i O atome, uzrokujući stvaranje slobodnih radikala. Ovi slobodni radikali tvore oksidante koji su jači od klora: OH- (radikalni hidroksid), O (atomski kisik), O3 (ozon), H202 (vodikov peroksid) i O2 (kisik). Prednost je to što ti radikali dezinficiraju vodu u roku od nekoliko sekundi, a zatim se vrate u vodu, tako da se ne stvaraju štetni nusproizvodi, kao što se događa s klorom. Pored ovih slobodnih radikala dobiva se mala količina natrijevog hipoklorita, čime se jamči rezidualni učinak u bazenu.

Dodatna bakrena / srebrna ionizacija uzrokuje veliki porast snage hidrolize. Antibakterijska i algicidna svojstva bakra / srebrne ionizacije nadopunjuju se visokom oksidacijskom snagom sustava hidrolize i zajedno rezultiraju prirodnim procesom pročišćavanja vode bez dodavanja kemikalija.

HIDROLIZA

Voda (H2O) se sastoji od dva atoma vodika i jednog atoma kisika. Etimološki, hidroliza označava raspad molekula vode. Kada struja prolazi kroz vodu razbijaju se kemijske veze, negativni naboj ili ioni kisika prelaze u pozitivnu elektrodu (anodu). Reakcija koja nastaje je sljedeća: ELEKTRIČNA STRUJA + 2H20 = 2H2 + O2. U hidrolizi se događaju brojne sekundarne reakcije, koje također proizvode ione koji mogu služiti kao oksidanti i imaju dezinfekcijske osobine.

IONIZACIJA SREBROM i BAKROM (Cu/Ag)

Zajednička prisutnost iona Cu/Ag pruža značajnu energiju za učinkovitost hidrolize, pod uvjetom da antibakterijska i algicidna snaga Cu/Ag ionizacijskog sistema bude upotpunjena visokim stupnjem oksidacije sustava za Hidrolizu, koji onda funkcioniraju u slobodnom i prirodnom ciklusu bez dodavanja kemijskih proizvoda u bazensku vodu.

UČINKOVITO ANTIBAKTERIJSKO SREDSTVO: bakar napada i rasipa respiratorne enzime algi i bakterijske čestice i nadalje smanjuje upotrebu kisika i povećava fermentaciju. Uz kombinaciju dvije komponente, bakra i srebra, progresija dezinfekcije je geometrijska.

James C.V. (1971) otkriva da su sve srebrne soli baktericidi, te da je koncentracija srebrnih čestica u vodi od 10 – 5 otrovana za E.Coli i Bacile (štapičasti tip bakterije).

SUSTAV ZA BORBU PROTIV LEGIONARSKE BOLESTI

UČINKOVIT SUSTAV BORBE PROTIV LEGIONARSKE BOLESTI: uništava legionarsku bolest i istovremeno vuče bio film na mjesta gdje taj organizam obično obitava, čime se izbjegava nastanak skrivenih područja i zanemarenih zona.

Ove uređaje desetljećima koriste u SAD-u, a NASA ih koristi u svome svemirskome programu. Mnoge aviokompanije koriste ih za proizvodnju pitke vode, a u više od 70 zemalja u svijetu, koriste ih u proizvodnji pića (alkohol, pivo i vino).

Kao što je poznato, srebro je od davnina poznato kao jedno od najkvalitetnijih antibakterijskih sredstava koji ima ljekovita svojstva. Dodatak metala kao dezinfekcijskog sredstva za vodu potječe iz Antičkih vremena. Feničani su unosili srebrene niti u keramiku i bakrene amfore za skladištenje vode.